Keresztény bizonyságok, életek, történetek

Élj alázatos bölcsességgel az örökéletnek Jézus Krisztus nevében!

 • Blog Stats

  • 52 052 hits
 • Meta

 • 2010. október
  h K s c p s v
  « jan   nov »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
 • Archívum

 • Oldalak

 • Kódexek

  Cornides-kódex (1514–1519). Közzéteszi Bognár András és Levárdy Ferenc. Bp., 1967. (Codices Hungarici 6.) Debreceni Kódex (1519). Közzéteszi Volf György. Nyelvemléktár 11. Bp.,1882. Érdy-kódex (1526–1527). Közzéteszi Volf György. Nyelvemléktár 4–5. Bp.,1876. Érsekújvári Kódex (1530–1531). Közzéteszi Volf György. Nyelvemléktár 9–1 o. Bp.,1888. Kazinczy-kódex (1526–1527 és 1541). Közzéteszi Volf György. Nyelvemléktár 6. Bp.,1877. Lázár Zelia-kódex (1510–1520). Közzéteszi Katona Lajos. Nyelvemléktár 15. Bp.,1908. Lobkowitz-kódex (1514). Közzéteszi Volf György. Nyelvemléktár 14. Bp., 1890. Nádor-kódex (1508). Közzéteszi Katona Lajos. Nyelvemléktár 15. Bp.,1908. Peer-kódex (16. sz. eleje). Közzéteszi Volf György. Nyelvemléktár 2. Bp.,1874. Tihanyi Kódex (1530–1532). Közzéteszi Volf György. Nyelvemléktár 6. Bp.,1877. Virginia-kódex (16. sz. eleje) Közzéteszi Komáromy Lajos és Király Pál. Nyelvemléktár 3. Bp., 1874.
 • Reklámok
 • Legutóbbi bejegyzések

 • Népszerű bejegyzések

 • Ószövetség

  Teremtés könyve (Ter) Kivonulás könyve (Kiv) Leviták könyve (Lev) Számok könyve (Szám) Második Törvénykönyv (MTörv) Józsué könyve (Józs) Bírák könyve (Bír) Ruth könyve (Ruth) Sámuel I. könyve (1 Sám) Sámuel II. könyve (2 Sám) Királyok I. könyve (1 Kir) Királyok II. könyve (2 Kir) Krónikák I. könyve (1 Krón) Krónikák II. könyve (2 Krón) Ezdrás könyve (Ezd) Nehemiás könyve (Neh) Tóbiás könyve (Tób) Judit könyve (Jud) Eszter könyve (Esz) Makkabeusok I. könyve (1 Mak) Makkabeusok II. könyve (2 Mak) Jób könyve (Jób) Zsoltárok könyve (Zsolt) Példabeszédek könyve (Péld) Prédikátor könyve (Préd) Énekek éneke (Én) Bölcsesség könyve (Bölcs) Sirák fia könyve (Sir) Ézsaiás könyve (Iz) Jeremiás könyve (Jer) Siralmak könyve (Siral) Báruk könyve (Bár) Ezekiel könyve (Ez) Dániel könyve (Dán) Ozeás könyve (Oz) Joel könyve (Jo) Ámosz könyve (Ám) Abdiás könyve (Abd) Jónás könyve (Jón) Mikeás könyve (Mik) Náhum könyve (Náh) Habakuk könyve (Hab) Szofoniás könyve (Szol) Aggeus könyve (Ag) Zakariás könyve (Zak) Malakiás könyve (Mal)
 • Flickr Photos

 • free counters
 • Újszövetség

  Máté evangéliuma (Mt) Márk evangéliuma (Mk) Lukács evangéliuma (Lk) János evangéliuma (Jn) Apostolok Cselekedetei (ApCsel) Rómaiaknak írt levél (Róm) Korintusiaknak írt I. levél (1 Kor) Korintusiaknak írt II. levél (2 Kor) Galatáknak írt levél (Gal) Efezusiaknak írt levél (Ef) Filippieknek írt levél (Fil) Kolosszeieknek írt levél (Kol) Tesszalonikaiaknak írt I. levél (1 Tesz) Tesszalonikaiaknak írt II. levél (2 Tesz) Timóteusnak írt I. levél (1 Tim) Timóteusnak írt II. levél (2 Tim) Titusznak írt levél (Tit) Filemonnak írt levél (Filem) Zsidóknak írt levél (Isid) Szent Jakab levele (Jak) Szent Péter I. levele (1 Pt) Szent Péter II. levele (2 Pt) Szent János I. levele (1 Jn) Szent János II. levele (2 Jn) Szent János III. levele (3 Jn) Szent Júdás levele (Júd) Jelenések könyve (Jel)

DEPRESSZIÓ KERESZTYÉN SZEMMEL

Posted by andrelowoa - október 27, 2010

Jennifer Opean

(Jennifer Opean, Greg Opean a Golgota gyülekezet vezető lelkipásztorának a felesége)

Nézzetek körül, nem vagytok egyedül. A boldogtalanság és a depresszió emberi probléma. Mindannyian át fogjuk élni a depressziót az életünk valamely időszakában, de valószínűleg különböző mértékben.

Ha ‘depressziótól szenvedsz’ lehet, hogy állandó, enyhe szomorúságot vagy általános kedvetlenséget tapasztalsz, de lehet, hogy elérted azt a pontot, amikor el sem tudod képzelni, miért lenne érdemes reggel kikelni az ágyból. Lehet, hogy azt érzed, hogy kezdesz megbolondulni, és félsz bevallani, hogy az öngyilkosság gondolatát nem tudod kiverni a fejedből.

De azt hiszem a depresszió legfontosabb jellemzője a remény hiánya. A Biblia azt mondja, hogy remény nélkül az emberek elpusztulnak.

Tehát. Van remény? Mindig így fogom magam érezni? Most már az életem mindig ilyen lesz?
Van remény. Kétségtelenül van remény. Nem kell, hogy mindig így érezd magad. Megváltozhatsz.

MEGVÁLTOZHATSZ. TE – ahogy gondolkodsz, ahogy érzel, ahogy az életre tekintesz. Ha arra vársz, hogy a körülményeid változzanak, hogy boldog legyél, ha elhatároztad, hogy csakis a helyzeted és a körülötted levő emberek változása hoz majd örömöt, lehet, hogy örökké kell várnod.

Ugyanis az élet itt a földön soha nem lesz tökéletes. Isten soha nem mondta, hogy az lesz. De te is megtanulhatod, mint Pál, hogyan lehetsz elégedett, bármilyenek legyenek is a körülményeid.

A te egyetlen reménységed Krisztusban van.

1.) Ha nem vagy megtérve, az Efézus 2:12 neked szól.

“Ti abban az időben Krisztus nélkül éltetek, Izrael közösségétől elkülönítve, és mint az ígéret szövetségein kívül álló idegenek, reménység nélkül és Isten nélkül éltetek a világban.”

Szükséged van az erőre, amit csak Isten adhat meg. Ha nem tértél még meg, nyitottnak kell lenned annak lehetőségére, hogy csak Isten adhatja meg a választ számodra. Hajlandónak kell lenned kipróbálni valami újat, mint amit eddig próbáltál. Nyitottnak kell lenned a válaszra, amit eddig elutasítottál.

2.) Keresztények, nektek meg nyitottnak kell lennetek a Megváltótokra. Hajlandónak kell lenned ismét átadnod neki a szívedet, annak, aki szeret és meghalt érted, hogy ÉLETED legyen, BŐVÖLKÖDŐ életed.

Készek vagytok változni? Még ha el is kell ismerned, hogy nem volt igazad? Még ha el is kell ismerned kínos dolgokat magadról? Még ha fel is kell adnod valamit, ami számodra oly drága?

1.RÉSZ

Dávid olyan ember volt, aki értette mind a bánatot, mind a reményt. A témánkat két részre osztjuk ennek a versnek az alapján.

Zsolt. 42:12 Miért csüggedsz el, lelkem, miért háborogsz bennem? Bízzál Istenben, mert még hálát adok neki, szabadító Istenemnek!

Dávid itt önmagát szembesíti saját depressziójával. Nem engedi, hogy a depresszió csakúgy történjen vele.

Emlékezzünk, hogy A DEPRESSZIÓ NEM AZ URUNK, HANEM AZ ELLENSÉGÜNK.
Az első pedig, hogy megállunk és felismerjük, majd azonosítjuk az ellenséget. Tudnod kell, hogy ki ellen küzdesz, hogy haditervet készíthess.
Dávid itt ezt teszi, elismeri a szomorúságát, nem figyelmen kívül hagyja, vagy úgy tesz, mintha nem létezne. Majd megkérdezi miért. Mi is ezt tesszük. Miért csügged el a te lelked?

5 fő oka van a depressziónak, de ezek az okok általában keverednek.

Egy dolgot tisztázzunk. A depresszió egy érzés. Az érzések reflexív reakciók valamire, semmi más. Gyakran nem tudjuk irányítani a reakciónkat az ijedtség, sokk, vagy szomorúság, nem bűn. A depresszió érzése nem bűn.

DE a te VÁLASZOD valamire igenis a TE irányításodban van. Emberek vagyunk nem állatok, hogy az érzéseink rabszolgái legyünk
Krisztusban választásunk van abban, hogyan viselkedünk, független attól, hogyan érezzük magunkat. Választásunk van abban is, hogy mit engedünk önmagunknak elhinni és gondolni, és abban, vajon ezeket a gondolatokat Krisztusnak alárendeljük-e.

OKOK

1. Fizikális: Hormonális problémák, betegség, kémiai egyensúlytalanság, mentális betegségek

A.) Hormonok: Erőteljes anyag. Nőknél normális, hogy hangulatváltozást tapasztalnak hormonváltozásoknak megfelelően. Ha a depressziód ciklikus, valószínűleg ez áll mögötte. A terhesség, klimax ideje és a serdülőkor fokozott hormonális működéssel járnak, bár gyakran alábecsüljük a hatásukat.

B.) Betegség: Vannak olyan betegségek, amelyek mellékhatásaként depresszió alakulhat ki. Az elmédre van hatása és nem a hozzáállásodra. Ha van ilyen betegséged, már valószínűleg tudsz róla.

C.) Kémiai egyensúlytalanság/mentális betegség: Lehet, hogy ez a problémád, de nagyon valószínűtlen.

2. Körülmények: stressz, gyász, közelmúltban történt tragédia, betegség, kimerültség. Valami, ami megtörténik veled, de nem tudod, hogyan viseld el a terhét.

3. Bűn: szándékos vagy akaratlan

a.) szándékos: bűnben élés (viszonyok, nem hívőkkel való együtt járás, alkohol problémák, hazudozás stb.) ez aktív lázadás Isten ellen, keserűség dolgok
Bibliai példája ezek következményeiről a Prédikátorok könyve. Salamon, ahogy engedetlen volt Isten felé és bálványokat imádott, ennek eredményeként nagyon depressziós volt az élete.
b.) akaratlan: gondolati élet, meg-nem-bocsátás, bizalmatlanság vagy harag Isten vagy mások felé. Önsajnálat. Negatív gondolkodás.
Személyes meggyőződésem szerint ez a leggyakoribb oka a hosszan tartó, fennmaradó depressziónak.
Ha nem is ez az eredeti ok, valahol belép, amint nem egészséges módon reagálunk az életünkben levő eseményekre, és ez a gondolkodás, szokássá lesz.

Sokszor kívánom, hogy ez legyen a problémám gyökere, mert ezt a legkönnyebb helyrehozni. Ne becsüld alá a szíved gonoszságát. Soha ne kételkedj abban, hogy Isten kész megbocsátani a bűneidet, és megtisztítani minden gonoszságodtól.

4. Lelki harc: még ráadásként, mert a Sátán gonosz. Mint a hormonok, nagyítanak mindent, és még csúnyábbá teszi.
Hogyan ismered fel, mi lelki eredetű? Úgy, hogy általában csúnya, bizalmatlan gondolatokkal társul Isten felé. Amit először mondott a Sátán az embernek az volt, hogy “Isten hazudik neked.” Isten jellemét támadta és ma is ezt teszi.

Ő a testvérek vádlója is, amibe te is beletartozol. Amikor tehát mindenféle gonosz, csúnya, elferdített dolgokat képzelsz magadról, másokról vagy Istenről, vagy olyan gondolataid vannak, amik szöges ellentétben állnak az Igével, biztosra veheted, hogy a ‘hazugság atyja’ van mögötte.

5. Pusztai megtapasztalás: a megtöretés ideje. Mózes a pusztában, amikor Egyiptomból elmenekült, mielőtt Izraelt vezette volna. Dávid amint Saul elől menekül, amikor egyes zsoltárait megírta. Jézus a pusztában, amikor a sátán kísérti, a szolgálatának megkezdése előtt.
Isten, ha szorongat és felkapcsolja alattad a tüzet, hogy változz, készítve téged mindarra, amit számodra tartogat, és amire még nem vagy kész. Ez jó, mert ha most odaadna mindent, nem tudnád azt kezelni. Ez az érkező jó dolgok ígérete, de a bűn felszínre kerülésének is az ideje.

MIÉRT KÉRDÉSEK

Jó eszköz arra, hogy felfedezd, miért mész keresztül ezeken a dolgokon, ha végiglépdelsz a ‘miért’ kérdéseken. Tedd, amit Dávid tett, ne hagyd abba, amíg el nem jutsz a depressziód gyökeréig. Kérdezd meg magadtól, miért érzel úgy, ahogy, mint egy 3 éves-légy őszinte. Valahogy így:

– Nem bírom tovább.
– Miért?
– Mert fáradt vagyok, és nem bírom elviselni ezt a fájdalmat tovább.
– Miért?
– Mert olyan egyedül érzem magam.
– Miért?
– Mert nem érzem, hogy Isten velem lenne.
– Miért?
– Nem bízom Benne. Az életről inkább saját értelmezéseimet fogadom el, amik az érzéseimből fakadnak.

VAGY

– Még egy napot nem bírok így ki.
– Miért?
– Mert semmi nincs, amit csinálni szeretnék, semmi nem szerez örömöt.
– Miért?
– Mert, mert én nem ilyen életet akartam, másmilyet akartam.
– Miért?
– Mert híres akartam lenni. Házas akartam lenni. Más férjet, munkát, életet, gyerekeket, házat akartam, több pénzt, jobb barátokat, jobb alakot….
– Miért?
– Mert elhiszem azt a hazugságot, hogy a körülményeim hozzák meg az örömömet, ahelyett, hogy Istenben bíznék. Nem hiszem el Isten Igéjét.

2. RÉSZ

Ez az a rész, amikor többé nem magunkra hallgatunk, hanem elkezdjük beszélni magunkhoz Isten igazságait, és nem a sátán hazugságait hallgatjuk.
Mert igenis vannak válaszok a küzdelmeidre. Aki megalkotott meg is TUD gyógyítani. Aki megváltotta a lelkedet, megújíthatja az elmédet és szolgálhat a szívedhez.

Jeremiás 29:11 “Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az ÚR -: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek.”

4Mózes 23:19 “Nem ember az Isten, hogy hazudnék, nem embernek fia, hogy bármit megbánna. Mond-e olyat, amit meg ne tenne, ígér-e olyat, amit nem teljesít?”

A MEGOLDÁS

Lehet, hogy olyan szomorú vagy, hogy energiád sem maradt arra, hogy ki akarj ebből kerülni. Ez nem számít. Az érzéseid nem uralkodnak rajtad többé. Azért tedd, mert ez a helyes. Válassz, mert Isten vágya az, hogy te örömteli képviselője legyél. Tedd meg mert Ő azt szeretné, hogy a te örömöd teljes legyen.

1. Fizikális: ha ez a problémád orvosi segítségre van szükséged.

a.) Hormonális: kérjétek, hogy végezzenek rajtatok hormon vizsgálatot, lehetőleg ami egy egész hónapot követ. Enyhe és közepes mértékű problémák esetén segít, ha tudod, hogy miért érzel úgy, ahogy, így felismerheted, hogy az érzések nem több mint érzések, és nem kell feltétlenül lereagálnod a rossz hangulatodat.

b.) Mentális betegség: ha valódi mentális(elme)betegséged van vagy kémiai egyensúlytalanságod akkor orvosi segítségre van szükség. Szeretném hangsúlyozni, hogy ez nagyon ritka. Ha a problémád nem orvosi, akkor Isten jobban tud segíteni, mint bármilyen pszichológus.

A legjobb pszichológus az, aki tudja ezt és újra az Úr felé fordít téged.

A pszichológia az ember elképzelése arról, hogyan lehetne az embereket meggyógyítani. A Biblia Isten leírása arról hogyan lehet az embereket meggyógyítani. A pszich. Rátehet egy sebtapaszt a sebre és segíthet abban, hogy jobban kezeld a nehézségeidet, de Isten az egyetlen, aki valóban meggyógyíthat. Ez Isten egyik neve ‘a gyógyító’

Jeremiás 33:6 “Én majd bekötözöm és orvoslom sebeit, meggyógyítom őket, és megmutatom nekik: milyen kincs az igazi béke.”

2. Körülmények: Bizalom, hálaadás és imádat. Isten szeret téged, és gondja van rád. Nem vagy egyedül a félelmeidben, aggodalmadban, gyászodban. Imádkozz.

– Fáj valami? Menj Hozzá. Ő a te vigasztalód. Zsolt 56:9 “Te számon tartod bolyongásomat. Gyűjtsd könnyeimet tömlődbe, legyenek benne könyvedben!”
A könnyeid drágák Neki. SZERET téged, és együtt érzi veled a fájdalmadat.

– Félsz? Bízz Benne. Ő jó, és végig visz téged ezen is 1Jn 4:18 “A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet; mert a félelem gyötrelemmel jár, aki pedig fél, nem lett tökéletessé a szeretetben.”
Ézs43:2 “Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg.”

-Aggodalmaskodsz, stresszelsz, túlságosan próbálkozol? Isten sok mindent szeretne neked mondani.
Mt11:28 “Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.”
Mt11:30 “Mert az én igám boldogító, és az én terhem könnyű.”
1Pt5:7 “Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.”
Ézs26:3 “Akinek szilárd a jelleme, azt megőrzöd teljes békében, mert benned bízik.”

Ha a gondolataid magadon járnak vagy a körülményeiden, nem lesz békességed. Ha nem bízol Istenben nem lesz békességed. Ha érzed, hogy kezdesz stresszelni, kiakadni, és depresszióba esni a lehetetlen, véget nem érő teher miatt, ami előtted van. STOP. Állj meg és kezd imádni Istent.
Fil4:6-7 “Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.”

Tudom ezt könnyebb mondani, mint megtenni. A legjobb módja, hogy tényleg átadd neki a gondjaidat, ha engedélyt adsz Neki, hogy minden, amitől félsz megtörténhessen. Add fel. Mondd el Neki, hogy ez számodra túl sok és kérj segítséget. Minél elfoglaltabb vagy annál inkább olvasd a Bibliádat és imádkozz.
Mindenek felett pedig légy hálás. Igen. HÁLÁS. Imádd az Urat, a te Istenedet. Mond meg neki, hogy Ő jó. Mondd el neki, hogy szereted. Köszönd meg, hogy nem hagyott egyedül.

Emlékeztek? Dávid azt mondta ‘mert még hálát adok neki’. Úgy döntött az érzései ellenére, hogy imádni fogja Istent.
Róm.1:21 “hiszen megismerték Istent, mégsem dicsőítették vagy áldották Istenként, hanem hiábavalóságokra jutottak gondolkodásukban, és értetlen szívük elsötétedett.”
Amikor nem vagyunk hálásak a gondolataink hasznavehetetlenekké lesznek, és a szívünk elsötétül.

Jen személyes bizonyságtétele arról, milyen betegséget adott neki az Úr az életében, amiért szintén hálát adott.
Az érzései helyett az Igazságra hallgatott és bízik Istenben bármi legyen is.

“Tudom, hogy törődik minden aprósággal, ami nekem fontos. Tehát, akár meggyógyítja a testemet vagy megadja a kegyelmet, hogy együtt éljek vele ahogy az elgyengül , vagy ad egy újat, Őt fogom szolgálni.”

Legyél tehát hálás. Adj hálát a fájdalmadban, a félelmedben, ha nem olyan az utad, amit magadnak választottál volna. Ne magadra gondolj. Ez csak keserűséghez vezet. Ha más semmi jó nincs itt a földön, amire tekinthetnél, nézz inkább az Ő arcára, ahonnan minden szépség ered.
Zsolt42:5 “Kiöntöm lelkemet, és arra emlékezem, hogy milyen tömeggel vonultam, és hogyan vezettem Isten házához hangos ujjongással és hálaénekkel az ünneplő sokaságot.”
Apcsel20:24 “De én mindezekkel nem gondolok, sőt még az életem sem drága, csakhogy elvégezhessem futásomat és azt a szolgálatot, amelyet az Úr Jézustól azért kaptam, hogy bizonyságot tegyek az Isten kegyelmének evangéliumáról.”
Zsolt 34:5 “az Úrhoz folyamodtam, és ő meghallgatott, megmentett mindattól, amitől rettegtem.”

3. Bűn: Ó igen, a bűn. Ez a depresszió leggyakoribb oka, de hála a legkönnyebben kezelhető.

Térj meg belőle! Menj el a szándékos bűntől. Hidd el nekem, hogy nem éri meg. Az akaratlan bűnnel kapcsolatban pedig térj meg belőle, és aztán kérd Isten, hogy változtassa meg a gondolkodás módodat.

Zsolt86:5 “Mert te jó vagy, Uram, és megbocsátasz, nagyon szereted mindazokat, akik hozzád kiáltanak”
Meg nem bocsátás van benned? Bocsáss meg. Ezt kell tenned, vagy neked sem bocsáttatik meg. Isten nagyon nem szereti a haragtartást.”
Mk11:26 “(Ha pedig ti nem bocsátotok meg, mennyei Atyátok sem bocsátja meg vétkeiteket.)”

A gondolatok szokássá válnak. Amikor valamit újra és újra elgondolsz valójában idegpályákat alkotsz meg az agyadban. Újakra van szükséged. Amiket kialakítottál magadnak, lehet, hogy nem egészségesek és az Úr segítségére van szükséged, hogy megmutassa, és hogy szándékos döntést hozzál a másként gondolkodás mellett.

Ézs 42:16 “Vezetem majd a vakokat olyan úton, amelyet nem ismertek, ismeretlen ösvényeken viszem őket. A sötétséget világossággá változtatom előttük, a rögös utat simává. Ezeket a dolgokat véghezviszem, nem mulasztom el.”

Kérd Istent, hogy a ‘görbe’ idegpályákat egyenesítse ki. Kérd meg, hogy mutassa meg, amikor nem helyesen gondolkozol. Például
“Tudtam. Tudtam, hogy megint cserbenhagynak. Nem, várjál, bocsáss meg Uram. Segíts megbocsátani nekik, és nem emberekben bízni. Köszönöm, hogy Benned mindig bízhatok. Változtass meg Uram.”

Vagy

“Utálom az életemet. Nem várjunk csak. Uram, köszönöm az életet amit adtál, még ha nem is mindig tetszik. Köszönöm mind a jó dolgokat az életemben….Változtasd meg a nézőpontomat.”

Vagy

“A dolgok mindig ilyen rosszak lesznek. Nincs reményem. Nem, Uram, megígérted, hogy reménységem van Benned. Köszönöm, hogy nem feledkeztél meg rólam. A reménységem Benned van még akkor is, amikor ezt nem érzem. Uram, segíts a hitetlenségemen.”

Vagy

“Soha nem megyek férjhez. Soha nem fog megváltozni. Soha nem kapom meg azt a munkát, amit szeretnék. Tudod mit? Mégse az én, hanem a Te akaratod legyen meg.”

Fil4:8 “Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe!”

4. Lelki harc: Kérd a megítélés ajándékát.

Péld2:3 “bizony, ha bölcsességért kiáltasz, és hangosan kéred az értelmet,”

Ahogy eljátszunk bizonyos gondolatokkal, és magunkévá tesszük. Olyanokat, mint “Isten valójában nem is szeret “, “Jobb lenne inkább meghalnom”, “Boldogabb lennék, ha nem kéne engedelmeskednem Krisztusnak.” Ezek mind a hazugság atyjától, a Sátántól származó hazugságok.

2Kor 10:4-5 “hadakozásunk fegyverei ugyanis nem testiek, hanem erősek az Isten kezében erődítmények lerombolására.Ezekkel rombolunk le minden okoskodást és minden magaslatot, amelyet az Isten ismeretével szemben emeltek, és foglyul ejtünk minden gondolatot a Krisztus iránti engedelmességre,”

Amikor nagyobb bajba kerülök, ezeket az igeverseket követem:

Jak 4:7 “Engedelmeskedjetek azért az Istennek, de álljatok ellen az ördögnek, és elfut tőletek.”

Mt 16:19 “Neked adom a mennyek országának kulcsait, és amit megkötsz a földön, kötve lesz az a mennyekben is, és amit feloldasz a földön, oldva lesz az a mennyekben is.”

Ef 6:12-18 “Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak.
Éppen ezért vegyétek fel az Isten fegyverzetét, hogy ellenállhassatok a gonosz napon, és mindent leküzdve megállhassatok. Álljatok meg tehát, felövezve derekatokat igazságszeretettel, és magatokra öltve a megigazulás páncélját felsaruzva a lábatokat a békesség evangéliuma hirdetésének a készségével. Vegyétek fel mindenképpen a hit pajzsát, amellyel kiolthatjátok a gonosznak minden tüzes nyilát. Vegyétek fel az üdvösség sisakját is, és a Lélek kardját, amely az Isten beszéde. Minden imádságotokban és könyörgésetekben imádkozzatok mindenkor a Lélek által. Éppen azért legyetek éberek, teljes állhatatossággal könyörögve az összes szentekért;”

5. Pusztai megtapasztalás: olyanok, mint a körülmények. Végül megtudod mi az, amit Isten megpróbál kicsavarni belőled.
Mindeközben szolgálj. Ne a problémáidon járjon az eszed. Ne húzódj vissza önmagadba. Vegyél részt dolgokban

Fil 2:4-5 “és senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is. Az az indulat legyen bennetek, ami Krisztus Jézusban is megvolt:”

Tedd azt, amit Dávid tett. Ne magadra figyelj, hanem mond magadnak el Isten igazságait. Ne hallgasd tovább a negatív, romboló gondolataidat. Helyettesítsd azokat az Igével.
Emlékezz nem egy nap alatt váltak ezek a szokásoddá, nem egy napba fog telni az sem amíg megváltoznak.

Itt van egy rövid lista mindenkinek, bárhol is legyél, bármi okból.

1.Térj meg a bűnből. Kérd Isten megbocsátását bármi is a bűn az életedben, vagy helytelen a gondolkodásmódod, és nem bízol benne

2.Imádd. Fejezd be, hogy annyit gondolkodsz magadról. A világ nem csak rólad szól. J
Azért vagy depressziós, mert a szemeid nem a megfelelő dologra néznek. Ne sajnáld magadat, nézz Istenre és imádd Őt. Vegyél dicsőítő kazettákat és énekelj, vagy dalolj a zuhany alatt.

3. Adj hálát. Készíts listát azokról a dolgokról amiért hálás vagy, és mond ezeket el Istennek minden nap.

4. Olvasd az Igét. Ne magadra és ne az ellenségre hallgass, hanem Istenre. Olvass minden nap egy részt a Bibliából és kérd Istent, mutassa meg, az rád hogyan vonatkozik.

5. Szolgálj. Kezdj el adni másoknak. Imádkozz másokért. Ne másoktól várd, hogy segítsenek neked, hanem kérdezd Istent te hogyan segíthetnél és tedd.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: